Civielrecht: arbeidsrecht-familierecht-notariaat

Periode: maart-mei 2021
Docent: diverse ervaren docenten

Wat moet je als tolk allemaal kunnen en weten voordat je je op het terrein van arbeids- of familierecht begeeft of gaat tolken bij een notaris? Of misschien tolk je al bij dit soort zaken, maar wil je je nog verder verdiepen in de terminologie, achtergrond of je tolktechnieken oefenen?

Bij de module civielrecht leer je de relevante terminologie, behandel je casussen uit de praktijk en oefen je je tolktechnieken samen met ervaren docenten die zelf als tolk, advocaat of notaris werken:
-Suïntha Uiterwaal, tolk en docent algemene tolktechnieken
-Pauline Montanus, advocaat familierecht
-Elena Jacz, advocaat arbeidsrecht
-Berdine Vos, kandidaat-notaris

Deze module staat open voor beroepsbeoefenaars die meer willen weten over het arbeidsrecht, familierecht en notariaat, en daarin hun tolkvaardigheid willen verbeteren. Deelnemers moeten beschikken over een uitstekende mondelinge taalvaardigheid in minimaal 2 werktalen (waarvan 1 NL).
De colleges worden taaloverstijgend gegeven, dat wil zeggen dat de voertaal Nederlands is en deelnemers zelf in taalgroepjes naar de vreemde taal werken in de aangeboden oefeningen

• ben je ingevoerd in de belangrijkste elementen van het arbeidsrecht, familierecht en notariaat;
  • heb je je woordenschat op dit gebied flink uitgebreid;
  • heb je je tolktechnieken geoefend, zowel simultaan als consecutief en zowel met als zonder apparatuur.

Na het eerste kennismakingscollege met tolkoefeningen en terminologie uit de drie rechtsgebieden, volg je drie hoorcolleges: een introductie in het arbeidsrecht, een introductie in het familierecht en een introductie in het notariaat. Deze colleges worden afgewisseld met twee tolkcolleges waarin je met en zonder apparatuur oefent op pleitnota’s en notariële aktes.
Er wordt van je verwacht dat je de colleges voorbereidt en de besproken casussen thuis oefent of uitwerkt.
Je ontvangt een certificaat als je alle bijeenkomsten hebt bijgewoond.

Aanbevolen literatuur:

• Boom Basics Personen- en familierecht, ISBN: 9789462903661, Druk: 6
  • Boom basics burgerlijk procesrecht, Dam-Lely, J.H. van, ISBN: 9789462902343, Druk: 8
  • Boom Basics Arbeidsrecht, ISBN: 9789462907348, Druk: 12
  • Boom Basics Goederenrecht, Milo, Michael, ISBN: 9789462903067, Druk: 8

www.studystore.nl - kies bij opleiding ‘ITV Hogeschool’ en ‘Tolken’.

Zes woensdagavonden van 18:30-21:30 uur:
10, 17, 24 en 31 maart 2020
7 en 14 april 2020